Η διαδικασία

Στην παρακάτω διαδικασία υιοθεσίας πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται σχεδόν καθολικά στην προστασία των ζώων στη Γερμανία. Το ίδιο ισχύει και για τα δικά μας ζώα.

Η υιοθεσία των ζώων μας γίνεται ως εξής:

1. Συμπληρώνετε την αίτηση για το ζώο της επιλογής σας.

2. Ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες ή ακόμα και μια μέρα για να απαντήσουμε. Ο ελεύθερος χρόνος που αφιερώνουμε για το εθελοντικό έργο του συλλόγου μας είναι δυστυχώς περιορισμένος λόγω των καθημερινών μας επαγγελματικών υποχρεώσεων κ.λπ.

3. Οργανώνουμε έναν προκαταρκτικό έλεγχο στο χώρο σας. Αυτός πραγματοποιείται μέσω βιντεοκλήσης. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, θα επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχετε δώσει στη φόρμα ενδιαφέροντος και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις σας.

4. Με βάση τη συμπληρωμένη αίτηση και τα στοιχεία από τον προκαταρκτικό έλεγχο, η ομάδα διαμεσολάβησής μας θα αποφασίσει σχετικά με την υιοθεσία και θα σας ενημερώσει για την απόφαση.

5. Στη συνέχεια, θα λάβετε τη σύμβαση προστασίας για τη συγκεκριμένη γάτα/σκύλο και παρακαλούμε να μας την επιστρέψετε υπογεγραμμένη, μαζί με ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σας. Ταυτόχρονα, παρακαλούμε να καταθέσετε το τέλος προστασίας στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου μας.

Εάν η γάτα/ο σκύλος βρίσκεται ήδη σε μια γερμανική οικογένεια αναδοχής, θα έχετε φυσικά την ευκαιρία να γνωρίσετε το ζώο προσωπικά πριν από την υιοθεσία. Για αυτό θα οργανώσουμε την άμεση επαφή μεταξύ εσάς και της οικογένειας αναδοχής.

Εάν το ζώο της επιλογής σας βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, θα οργανώσουμε το συντομότερο δυνατό τη μεταφορά του. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες μέχρι να φτάσει το ζώο σας. Προσπαθούμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρόνο αναμονής σας.

Το ζώο της επιλογής σας και το συνοδευτικό διαβατήριο κατοικιδίου της ΕΕ θα σας παραδοθούν την ημέρα άφιξης ή σύμφωνα με την προγραμματισμένη ημερομηνία, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση και έχει κατατεθεί το τέλος προστασίας.

Με αυτό ολοκληρώνεται η υιοθεσία.